0Kryetari i Komisionit Europian José Manuel Barroso do të hapë më 19 mars në Kiev forumin kushtuar 25-vjetorit të katastrofës që ndodhi në elektrostacionin atomik të Çernobilit, njoftoi në konferencën mbajtur për shtyp Kreu i administratës së Presidentit të Ukrainës Sergei Levoçkin. Ai vuri në dukje gjithashtu, se sipas informacionit të MPJ të Ukrainës, Rusia dhe Bjellorusia do të përfaqësohën në këtë forum nga kryeministrat. Avaria në elektrostacionin atomik të Çernobilit ndodhi më 26 prill të vitit 1986, kur shpërtheu blloku i katërt i energjisë. Reaktori u shkatërrua komplet dhe si rezultat në mjedisin rrethues u shpërnda një sasi e madhe lëndësh radioaktive. Avaria në fjalë cilësohet si më e madhja në historinë e energjetikës atomike.