0Ministrat e mbrojtjes të shteteve anëtare të Organizatës së Bashkëpunimit të Shangait (OBSH) miratuan planin e bashkëpunimit për 2 vitet e afërta. Në takimin e zhvilluar në kryeqytetin e Kazakistanit - Astana - ata nënvizuan se bashkëpunimi i ngushtë lejon forcimin e sigurisë dhe stabilitetit në rajon dhe në mbarë botën, koordinimin e përpjekjeve në luftën kundër terrorizmit. Ministrat vunë në dukje gjithashtu niveli e lartë të mirëkuptimit të arritur për periudhën dhjetëvjeçare të veprimtarisë së OBSH, në të cilën hyjnë Rusia, Kina, Kazakistani, Kirgistani, Taxhikistani dhe Uzbekistani.