Rruga “Ostoxhenka”, e cila ndodhet në qendër të Moskës, hyri në rejtingun e rrugëve më të shtrenjta e më të dëshiruara të botës. 1 metër katror sipërfaqe banimi vlerësohet në të 13 mijë euro. Lidere në këtë listë u bë Severn Road në Hongkong, ku çmimi i 1 metri katror sipërfaqeje banimi mund të arrijë deri në 57 mijë euro. Në vendi e dytë në rejting renditet Kensington Palace Gardens në Londër, ku 1 metër katror sipërfaqe banimi kushton gati 55 mijë euro, ndërsa në të tretin rruga në Principatën e Monakos - Avenue Princess Grace - në të cilën 1 metër katror sipërfaqe banimi kushton mesatarisht 50 mijë euro.

Pallati i Martesave (Wedding Palace) prej dëbore dhe akulli hapi dyert e veta rrëzë maleve Khibin në qarkun e Murmanskut (pjesa veriperëndimore e Rusisë). Zyra e Gjendjes Civile prej akulli u bë edhe një tjetër objekt interesant i kompleksit të madh “Fshati prej dëbore”, i cili përfshin në territorin e vet një hotel, një kinema, disa salla tematike, galerinë e skulpturave prej akulli. Për ndërtimin e Pallatit u deshën disa tonë dëborë për skeletin (karkasën), më pak se 2 tonë akull të pastër dhe gati një muaj punë skrupoloze nga skulptorët.

Këto vitet e fundit turistët gjithnjë e më shpesh po zgjedhin drejtime ekzotike për udhëtimet e veta, ndër të tjera edhe në Antarktidë.

0 Dhe, përveç impresionit, emocioneve të forta, udhëtarët do të provojnë në këtë kontinent edhe ndjesi të njohura tashmë: doli se atje mund të blihet pa problem edhe pije e fortë alkoolike. Një gotë pije 40 gradëshe vendase, e cila quhet "Vernadovka", u kushton turistëve 2 $, dhe rrallëkush nga udhëtarët, që shkojnë veri në këtë skaj të Tokës, do ti mohojë vetes kënaqësinë e të provuarit të saj.