EULEX arrestoi 9 ish militantë shqiptarë kosovarë të Ushtrisë për Çlirimin e Kosovës (UÇK), të akuzuar për krime lufte. Siç njoftuan sot përfaqësuesit e  EULEX, midis të ndaluarve figuron edhe njëri prej komandantëve të lartë të UÇK-së Fatmir Limaj. “Unë krenohem me të kaluarën time ushtarake dhe nuk pendohem për asgjë”, - deklaroi ai në intervistën e vet dhënë kanalit televiziv RTK. Limaj akuzohet për vrasjen e 3 robërve serbë, ndër të tjera 2 policëve në pikën e banimit Kleçka në vitin 1999. Ndaj Fatmir Limaj-t, i cili pat zënë postin e Ministrit të Transportit në qeverinë paraardhëse të Kosovës, po zhvillohet edhe hetimi mbi bazë të dyshimit për implikim në korrupsion.