0Autoritetet e Bahrainit shpallën të enjten mbi arrestimin e 6 liderëve kryesorë opozitarë shiitë. Gjithsej janë arrestuar 25 veta. Ata akuzohen për thirrje me pikësynim  përmbysjen e monarkisë, e cila përfaqëson pakicën sunite të vendit. Tashmë që prej disa javësh në vend nuk po rreshtin aksionet e protestës. Të mërkurën në Bahrain policia shpartalloi kampin e opozitës. Gjatë këtij aksioni gjetën vdekjen 5 qytetarë dhe 2 policë, qindra persona të tjerë janë plagosur. Në vend është shpallur gjendje e jashtëzakonshme.