0Kompleks i madh turistik “Laplandi rus” do të ndërtohen në tundrën e Gadishullit të Kolës, në veriperëndim të Rusisë. Objektet kryesore të tij do të vendosen në pikën e banimit të tipit urban Revda. Puna për ndërtimin e tij planifikohet të fillojë në vitin 2013. Në kuadër të këtij projekti do të ndërtohen: kompleksi i skive malore, kompleksi etnografik rekreativ “Fshati Saami”, kompleksi turistik për të gjitha sezonet pranë liqenit Krivoe, Muzeu nën qiell të hapur, hotele dhe objekte të tjera të nevojshme infrastrukturore. Kosto e përgjithshme e projektit përbën afërsisht 20 milionë $.