0Tërmeti i radhës me magnitudë 5,8 ballë ra në Oqeanin Paqësor në afërsi të prefekturës japoneze Iwate, që ndodhet në verilidje të Tokios. Lëkundje të forta u ndjenë në të gjitha prefekturat qendrore dhe verilindore të ishullit kryesor japonez Honshu. Luhatjet e tokës i ndjenë edhe banorët e Tokios. Vatra e tërmetit u fiksua në thellësinë gati 20 kilometra nën fundin e oqeanit.