0Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-moon, gjatë bisedës telefonike që zhvilloi me Kryeministrin e Japonisë Naoto Kan, e siguroi atë se OKB-ja do ti japë Japonisë gjithë ndihmën e domosdoshme për likuidimin e pasojave të tërmetit dhe cunamit. Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së shprehu ngushëllimet e veta në lidhje me vdekjen e njerëzve dhe miratoi përpjekjet e ndërmarra për dhënien e ndihmës atyre që e pësuan keq si rezultat i fatkeqësisë natyrore. Ban Ki-moon është tej mase i shqetësuar në lidhje me situatën e krijuar rreth elektrostacionit atomik “Fukushima-1”.