0Drejtori i Përgjithshëm i ANEA-s Yukiya Amano nuk mendon aspak, se situata në elektrostacionet atomike të Japonisë, që pësuan avari, është e pashpresë. Për këtë i deklaroi në selinë e Agjencisë në Vjenë. “Nuk mund të konfirmohet kurrsesi se situata ka dalë jashtë kontrollit”, - tha ai. Kreu i ANEA-s njoftoi se më 17 mars ka ndërmend të niset për në Japoni me qëllim që të vlerësojë në vend situatën dhe të bisedojë me përfaqësuesit e autoriteteve japoneze. Ai sërish konfirmoi, se përjashton propabilitetin e përsëritjes së “skenarit të Çernobilit” për Japoninë.