0Presidenti i Federatës Ruse mendon, se vendimi i Këshillit të Sigurimit të OKB-së për ndërmarrjen e operacionit tokësor në Libi, faktikisht, është fillim i luftës. Ai bëri thirrje, që para se të miratohet ndonjë rezolutë në lidhje me këtë çështje, të peshohet mirë gjithçka. Në projekt rezolutë propozohet fillimi i operacioni tokësor. “Një operacion i tillë, gjithsesi, do të thotë fillim i luftës, por tashmë jo të asaj civile, por me ingranimin e kontigjentit ndërkombëtar. E gjithë kjo është një kompleks shumë serioz dhe i vështirë pyetjesh që shqyrtohen në Këshillin e Sigurimit të OKB-së”, u shpreh Presidenti në konferencën e vet për shtyp mbajtur në Moskë.