Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev dhe Kryeministri i Turqisë RecepTayyip Erdogan filluan negociatat në Kremlin. Biseda e liderëve, të cilët në vigjilje patën takimin e parë gjatë një dreke pune, po bëhet në formatin një me një. Pastaj me ta do të bashkohen pjesëmarrësit e mbledhjes së Këshillit ruso-turk të bashkëpunimit të nivelit të lartë. Mbledhja e sotme e Këshillit do ti kushtohet kryesisht tematikës ekonomiko-tregtare. Në vitin 2010 qarkullimi i mallrave i të dy vendeve i tejkaloi të 25 miliardë dollarët, që është gati 3 herë më lart treguesve të vitit 2009.