Grupi i radhës i shpëtuesve rusë, prej 50 specialistësh të qendrës së operacioneve të veçantë “Lider” dhe specialistëve të “Rosatom” mbërriti në Japoni për pjesëmarrjen në likuidimin e pasojave të tërmetit dhe cunamit. Më parë në Tokio mbërriti grupi i shpëtuesve të njësisë së shpëtuesve nga Habarovsku prej 25 vetash. Kështu në Japoni tashmë kanë mbërritur 4 grupe shpëtuesish rusë, ku 2 prej tyre filluan punët shpëtuese në rajonin e qytetit Sendaj. Në vigjilje Rusia dërgoi për në Japoni avionin e parë me ndihma humanitare.