Në Japoni po keqësohet situata në elektrostacionet atomikë. Po del tym i bardhë nga reaktori i dytë i elektrostacionit atomik “Fukusima-1”. Siç deklaroi udhëheqja e vendit, kjo mund të sjellë në ndotjen e mëtejshme radioaktive të ajrit. Tubacionet e lëndës djegëse në reaktorin e parë dhe të dytë të stacionit pjesërisht janë shkatërruar, pjesa qendrore e zonave aktive është shkrirë. Kjo avari është vlerësuar e nivelit të gjashtë të rrezikut sipas shkallës ndërkombëtare 7 ballëshe. Në Lindjen e Largët të Rusisë është forcuar kontrolli radioaktiv. Si rezulatat  i tërmetit dhe cunamit të shkaktuar prej tij më 11 mars në Japoni gjetën vdekjen ose kanë humbur pa lënë gjurmë 11 mijë veta, por kjo shifër mund të rritet.