0Krijimi i Bashkimit Doganor dhe Hapësirës Unike Ekonomike do ti shërbejnë stabilizimit të ekonomive të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin në takimin e zhvilluar në Minsk me Presidentin Aleksandër Llukashenko. Putin e quajti vitin e kaluar të suksesshëm për zhvillimin e lidhjeve ruso-bjelloruse. Qarkullimi tregtar u rrit midis dy vendve 19%, duke kapur shumën 28,5 miliardë $. Nga ana e vet Llukashenko deklaroi, se lidh shpresa të mëdha me formimin e Hapësirës Unike Ekonomike.