0Agjencia Federale Kozmike e Rusisë “Roskozmos” dhe

Administrata Kombëtare Aeronautike

0 Hapësinore Amerikane (NASA) zgjatën deri në vitin 2016 kontratën për transportimin e astronautëve amerikanë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). 12 vende në anijet transportuese kozmike ruse “Sojuz” Shtetet e Bashkuara të Amerikës i blenë për 750 milionë $. Këtë vit NASA përfundon programin “Space shuttle” - tashmë që në muajin gusht “transportuesit” kozmikë amerikanë do të zenë vend në muze. Deri në kohën e dukjes së aparateve te reja të pilotuara, amerikanët do të fluturojnë me anijet ruse “Sojuz”.