0Republika Popullore Demokratike e Koresë shprehet e gatshme të rikthehet tek negociatat gjashtëpalëshe për shndërrimin e Gadishullit të Koresë në zonë të denuklearizuar pa kurrfarë kushtesh paraprake, deklaroi në Phenian përfaqësuesi i MPJ verikoreane pas negociatave të zhvilluara me Zëvendës ministrin e dikasterit të politikës së jashtme të Rusisë Aleksei Borodavkin. Sipas fjalëve të tij, në rast të rifillimit të negociatave RPD e Koresë është e gatshme të diskutojë propozimet e palës ruse. Midis tyre figurojnë: vendosja e moratoriumit ndaj prodhimit dhe provave të teknologjive balistike, dhënia e pëlqimit për ekzaminimin e objektit të pasurimit të uraniumit prej ekspertëve të ANEA-s dhe përfshirja e “dosjes së uraniumit” të vendit në rendin e ditës të bisedimeve.