0Shpëtuesit rusë ia hynë punës së vet në Japoni, ku ra një tërmet shkatërrimtar. 80 specialistë të Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) vendosën kampin e tyre në rajonin e qytetit Sendai në verilindje të vendit. Në momentet aktuale ata po merren me vëzhgimin e terrenit. Rusët do të marrin pjesë në pastrimin e rrënojave të godinave të shembura, do tu japin ndihmë mjekësore të dëmtuarve. Më parë Rusia nisi në Japoni një parti të madhe medikamentesh, çadra banimi dhe sende të nevojës së parë. Ajo do të rrisë gjithashtu edhe furnizimet e gazit të lëngëzuar natyror në këtë vend.