0Çfarëdolloj ndërhyrje nga ana e forcave ushtarake të shteteve të Gjirit Persik në punët e Bahrainit është shpallje lufte dhe okupacion, deklaruan përfaqësuesit e opozitës së Bahrainit. Këto komente pasuar në përgjigje të vendimit të Këshillit të bashkëpunimit të shteteve arabe të Gjirit Persik për të dërguar trupat e veta në këtë vend me qëllim të ruajtjes së rendit publik. Në këtë mbretëri mbërritën tashmë 1000 bashkëpunëtorë të sigurimit të Arabisë Saudite.