0Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev paraqiti për shqyrtim në Dumën Shtetërore marrëveshjen mbi rregullin e transferimit të mjeteve financiare (zhvendosjen) nëpërmjet kufirit të Bashkimit Doganor (Rusi-Bjellorusi-Kazakistan). Marrëveshja, e cila u nënshkrua në korrik të vitit të kaluar, parashikon transferimin, zhvendosjen e parave me shumë deri në 3 mijë dollarë pa deklarim, deri në 10 mijë $ me plotësim të deklaratës, ndërsa më tepër se 10 mijë $ me anë të lejes speciale. Rusia dhe Bjellorusia janë marrë vesh tashmë midis tyre për të anuluar që nga 1 prilli i këtij viti kontrollin e mjeteve të transportit në kufirin e përbashkët.