Rusia dhe Europa janë të bindura, se situatat konfliktuese në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut nuk duhet të justifikojnë zgjatjen e procesit të rregullimit të konfliktit izraelito-palestinnez, deklaroi Kreui MPJ i Rusisë pas negociatave  me homologun e vet holandez Uri Rozental. “Në të kundërt, ne jemi të bindur, se zhvillimi i situatës kërkon përpjekje në lidhje me procesin paqësor të daljes nga qorrsokaku”, theksoi Lavrov. Më parë njoftuan, se takimi ministror i planifikuar për këtë javë në Paris i “kuartetit” për Lindjen e Mesme, në përbërje të të cilit hyn Rusia, SHBA-s, BE dhe OKB me kërkesë të Uashingtonit u la për një afat tjetër.