Dimitri Medveriev konfirmoi gatishmërinë e Rusisë për ti ofruar ndihmën e nevojshme Japonisë në lidhje me rënien e tërmetit të fuqishëm më 11 mars. Siç njofton shërbimi i shtypit i Kremlinit, ai i shprehu keqardhjen e vet Kryeministrit të Japoonisë Naoto Kann në lidhje me fatkeqësitë natyrore, që  morën jetë njerëzore dhe bënë shkatërrime të shumta. Autoritetet e Japonisë konfirmuan vdekjen e 5 mijë vetave.