Skuadra përfaqësuese e Rusisë për kërcim nga trampolini zuri vendin e parë në llogaritjen e përgjithshme ekipore në Kampinatin Europian që zhvillohet në Itali. Gjithsej sportistët rusë fituan 10 medalje, tre ari, 5 argjendi dhe 2 bronzi. E dyta u rendit skuadra përfaqësuese e Gjermanisë, e treta Italia, e katërta Suedia, e pesta Ukraina. Në disiplinat olimpike, të parët dolën gjermanët, të dytët rusët.