Në lidhje me avaritë e ndodhura në elektrostacionet atomike të Japonisë, pas tërmetit dhe cunamit, në Rusi filluan stërvitjet e Ministrisë për Situatat e Jashtëzakonshme (MSJ). Në to do të modelohen variante të ndryshme të zhvillimit të situatës, ndër të tjera ndotja e mundshme e territorit rus të lindjes së Largët, dhe do të praktikohen operacione shpëtuese. Aktualisht sfondi i rrezuatimit në Lindjen e Largët të vendit përkon me normën e duhur.