0Tërmeti me magnitudë prej 8,9 ballësh, që ra në Japoni, çoi në zhvendosjen e boshtit të rrotullimit të Tokës gati 10 cm, njoftoi Instituti Kombëtar i Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë të Italisë. Sipas të dhënave të ekspertëve, “ndikimi i kësaj dukurie në boshtin e rrotullimit doli shumë më i qenësishëm se sa bile në vitin 2004, gjatë kohës së tërmetit në Sumatra”. Atëhere tërmeti çoi në zhvendosjen e boshtit të Tokës deri në 6 cm.