Ekuipazhi i ekspeditës së radhës për në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN), që do të realizohet me anë të anijes kozmike “Gagarin”, ia kushton misionin e vet  50 vjetorit të fluturimit të parë të njeriut në kozmos, njoftuan kozmonautët në konferencën e vet për shtyp në qytezën Yjore jashtë Moskës. Në programin e fluturimit përfshihet gjithashtu dhe komunikimi me të rinjtë, eksperimentet e përbashkëta me studentë. Gjatë daljes në kozmos të hapur kozmonautët do të lëshojnë satelitin studentor “Kedr”, që është çuar në SKN në fillim të vitit në bordin e anijes së ngarkesave “Progress”.