Lideri libanez Muammar Gaddafi kërcënoi BE për të ndërprerë mbështetjen e luftës me terrorizëm ndërkombëtar dhe emigracion ilegal. “Në qoftë se Europa do të injorojë rolin aktiv të Dxhamahirit si garant i stabilitetit në Afrikë, Libia do të jetë e detyruar të ndërpresë përpjekjet e veta në luftën kundër terrorizmit dhe do të ndryshojë plotësisht politikën e vet ndaj “Al-Kaidas”, citon agjencia informative DXHAHA fjalët e Gjeneralit. Në Bruksel filloi punën e vet samiti urgjent i kryetarëve të shteteve dhe qeverive të BE për Libinë.