Të nderuar vizitorë të website!

Radiokampania “Zëri i Rusisë” vuri në dispozicion holine për të gjithë ata që dëshirojnë të shprehin fjalët e veta të ngushëllimit dhe mbështetjes në lidhje me katastrofën e tmerrshme natyrore në Japoni, si dhe për të gjithë ata që kërkojnë të afërmit e miqtë e humbur.

Numri i telefonit tonë:

+7 (495) 950-64-84

Adresa e postës elektronike: letters@ruvr.ru 

 

Informacioni për të gjithë ata persona që dëshirojnë të ndihmojnë me mjete financiare të dëmtuarit nga tërmeti në Japoni  

1. Kushtet për transferimin e mjeteve financiare në rubla:

Marrësi - Organizata Shoqërore Bamirëse Mbarëruse "Kryqi i Kuq Rus”, (INN) 7728014523

Llogaria rrjedhëse № 40703810800020008563 në ОJSC Sberbank of Russia, Moscow

BIC code: 044525225

Correspondent account number 30101810400000000225

 

2. Kushtet për transferimin e mjeteve financiare në valutë:

Marrësi - "Russian Red Cross"

Tax Identification Number (INN) 7728014523

SWIFT code- SABRRUMM011

SBERBANK (OPERATIONS DEPARTMENT), MOSCOW

Llogaria në dollarë USD  № 40703840100020008563

Llogaria në euro  № 40703978700020008563

Llogaria në Xen japonez № 40703392700020008563

 

3. Bank details for donations to the Primorye Red Cross Branch: 

Beneficiary: Russian Red Cross, Primorye Regional Brach

Russia, 690091, Vladivostok

Admiral Fokin St., 23-A

Tel/Fax 8-423-2-22-45-05, tel. 8-423-2-267-650

Tax identification Number (INN)2540012420/254001001

Account number: 40703810900000389401

Beneficiary bank: JSCB Primorye

BIC code: 040502795

Correspondent acount number: 30101810300000000795

Назначение платежа: Пожертвования для пострадавших в Японии

91 г. Владивосток, ул. Фокина, 23-А, тел/факс, 22-45-05

тел. 267-650, 911=395

ИНН 2540012420/254001001

Qëllimi i pagesës: Donacionet për viktimat në Japoni

 

4. Shoqërisë bamirëse Kryqi i Kuq i Japonisë:

Beneficiary: The Japanese Red Cross Society

Beneficiary address: 1-1-3 Shiba-Daimon Minato-ku, Tokyo JAPAN

Account number: 8047670 (Ordinary Account)

Branche name: Ginza

 

5. Numri i llogarisë për donacione Kirgistan:

Beneficiary: Japan Embassy in Kr

Beneficiary address: 16 Razzakov Str., 720040, Bishkek, Kyrgyz Repoblic

Kyrgyz Som (KGS) Accaunt number:  1180000030505696

USD Account number: 1180000030505595
Beneficiary bank: CJSC Demir Kyrgyz International Bank

Branch Nome: DKIB – Center Brach

SWIFT Code: DEMIKG22

 

Përveç kësaj, përfaqësia e Japonisë në Bishkek do të organizojë mbledhjen e mjeteve financiare në ndihmë të viktimave të tërmetit sipas grafikut në vijim:

Më 17 mars (e enjte) në orën 10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00
Më 18 mars (e premte) në orën 10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00
Më 19 mars (e shtunë) 10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00
Më 20 mars (e diel) 14:00 – 17:00
Më 22 mars (e martë) 10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00
Më 23 mars (e mërkurë) 10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00

 

Isioka Junji, qyteti Aomori

“Mendoja, se tërmetin më të tmerrshëm unë e përjetova kur ishte ende nxënës shkolle, në 26 maj të vitit 1983. Atëhere epiqendra e tërmetit u regjistrua në qendër të Detit Japonez. Por tërmeti i ri i 11 marsit ndryshoi krejtësisht pikëpamjet e mia: sepse një tmerr i tillë ishte e pamudur bile dhe të përfytyrohej!

Unë, siç e shihni, arrita të mbijetoj, por kalova pa energji elektrike plot 25 orë. Fatmirësisht, nga i ftohti mua më shpëtoi soba e vjetër, ndërsa në shtëpi mu ndodh një rezervë jo e madhe produktesh ushqimore. Më ndihmoi shumë mua dhe më ngrohu zemrën radio, që u bë i vetmi mjet komunikimi dhe marrje informacioni.

Me sa duket nga të gjitha, goditjes më të pamëshirshme e më të ashpër iu nënshtrua bregdeti oqeanopaqësor i Japonisë, veçanërisht prefekturat Miyagi dhe Iwate, ku dallga gjigande, e provokuar prej tërmetit, fshiu gjithçka nga faqja e dheut në rrugën e vet. Dua ti transmetoj ngushëllimet e mia të thella e të sinqerta banorëve të këtyre rajoneve.

Mbrëmë, në darkë vonë, për herë të parë pas tërmetit dëgjova “Zërin e Rusisë” në frekuencën 720 kHz.  Në eter tingëllonin në atë kohë mesazhet zanore të alarmuara nga qytetarët rusë. Ata i shprehnin keqardhjen, ngushëllimet e veta popullit japonez dhe shqetësimin për të afërmit e vet, të cilët ndodheshin në Japoni. Tërmeti i tanishëm, me sa duket, u bë tragjedi me përmasa jashtëzakonisht të mëdha”.

 

Marian Redulesku nga Rumania

Ne, rumunët, në këtë moment të vështirë jemi me mendje e zemër pranë popullit japonez, që e pësoi keq nga fatkeqësia e pamëshirshme e natyrës, dhe i shprehim ngushëllimet tona të thella atij. Ne nuk do ta harrojmë kurrë se si në vitin 1977 japonezët u ndodhën pranë nesh për ndihmë gjatë kohës së tërmetit të fuqishëm që ra në Rumani. Ne duam t’ju urojmë atyre që të gjejnë forca në vetvete për të përballuar dhe për të eliminuar të gjitha pasojat e tërmetit shkatërrimtar që tronditi Japoninë.

 

Adryano Micallef nga Malta

Po ju shkruaj tani nën përshtypjet e ngjarjeve të fundit në Japoni dhe dua t’ju shpreh komplomentit tim në lidhje me vendosjen operative në site tuaj të informacionit dhe organizimin e kanalit hotline me të dëmtuarit prej tërmetit në Japoni.

 

Todiç nga Serbia

Mua më tronditi jashtë mase njoftimi mbi tragjedinë që ndodhi në Japoni. Shpresoj shumë që populli japonez të gjejë forca në vetvete për ti dhënë ndihmën e nevojshme gjithë të dëmtuarve nga tërmeti shkatërrimtar dhe që familjarët e të afërmit e viktimave të forcës së natyrës të bëhen të fortë për të përjetuar tragjedinë që pllakosi mbi ta.

 

Jean Pierron nga Franca

0Dua të falenderoj Radiokompaninë «Zëri i Rusisë» për bashkimin e përpjekjeve të të gjithë njerëzve me qëllim të mbështetjes së japonezëve, të cilët po përjetojnë aktualisht një provë jashtëzakonisht të rëndë. Ne në Radio-DX-Club-in tonë d’Auvergne të Clermont-Ferrand-it kemi pritur 143 gazetarë frengjisht-folës nga vende të ndryshme, midis të cilëve, jo shumë kohë më parë, edhe një nga Japonia. Ne ruajmë marrëdhënie shumë të mira me Radio Japonia. Ne shpresojmë shumë që rreziku i shpërthimeve, zjarreve dhe ndotjes radioaktive të mos përhapet më tej. Iniciativa e «Zërit të Rusisë» konfirmon edhe një herë dobinë e radios që lehtëson komunikimin midis njerëzve. Nëpërmjet Radiokompanisë «Zëri i Rusisë», me të cilën ne kemi bashkëpunim të ngushtë, duam ti drejtohemi japonezëve me fjalët: «Ruani burrërinë! Ruani në zemër shpresën!». Në emër të 105 anëtarëve të Radio-DX-Club Klubit d’Auvergne ne i shprehim ngushëllimet e thella dhe simpatinë tonë popullit japonez.