Vjen duke u rritur numri i viktimave nga rënia e tërmetit në Japoni. Jo më pak se 200 veta i ka rrëmbyer vala e baltës dhe mbeturinave, që u formua pas goditjes së cunamit 10 metërsh brigjet e qytetit japonez Sendai. Vala gjigande përfshiu gjithë zonën e banuar, rrënoi ndërtesat, anijet, një pjesë të madhe të autostradës së bashku me automobilat. Është mbushur me ujë i gjithë aeroporti ndërkombëtar. Është shkatërruar porti detar. Lëkundjet nëntokësore ende vazhdojnë. Rusia është gati për ti ofruar ndihmën e vet Japonisë, ndër të tjera edhe nëpërmjet kanaleve të OKB-së, njoftuan në MPJ të Rusisë. Përfaqësuesi i këtij dikasteri saktësoi, se për shkak të rrezikut të cunamit nga katër ishujt Kurile u evakuuan më shumë se 11 mijë veta.