Skuadra përfaqësuese e Rusisë fitoi medaljen e radhës në Kampionatin Europian për kërcimin nga trampolini në Torino. Vendin e parë e zuri Julia Kolltunova dhe Daria Govor, që fituan për kërcimin sinkronik nga trampolini. Meshkujt konkuruan për hedhjen nga trampolini 3- metërsh. Në këto gara rusi Ilia Zaharov fitoi medalje  argjendi, kurse medalje bronzi fitoi Eugjeni Kuznecov, i cili deri para kësaj fitoi medalje ari për kërcim nga trampolini 1- metërsh.