Dimitri Medvediev theksoi, se rritja e mëtejshme e çmimeve të energjisë elektrike në Rusi mund të frenojë zhvillimin ekonomik të vendit. Për këtë ai deklaroi në mbledhjen e presidiumit të Këshillit Shtetëror për zhvillimin e kompleksit të energjisë elektrike, që u zhvillua në Hakasi (Siberia Jugore). Medvediev vuri në dukje, se që nga viti 2000 tarifat mesatare të energjisë elektrike në Rusi janë rritur më se tre herë, por ndërkaq janë më të ulëta, se sa në shumë vende të tjera. Në qoftë, se kjo tendencë do të vazhdojë të ruhet, atëherë deri në vitin 2014 energjia elektrike në Rusi do të kushtojë më shumë, se sa në SHBA-S, Finlandë dhe një sërë shtetesh të tjera.