Rusia dhe NATO-s po përfundojnë punën mbi projektin e përbashkët sekret Standex, i cili mundëson identifikimin e bombave nga më të voglat në trupat e terroristëve kamikaze. Siç njofton gazeta “Kommersant”, që këtë verë sistemit të identifikimit të lëndëve plasëse do ti bëhet një provë. Qëllimi i tij është të binden në aftësitë e Standex, që ai me shpejtësi dhe saktësi përcakton vendndodhjen e personit me bombë në trupin e vet. Sipas mendimit të shpikësve, ky sistem do të vihet në përdorim në objektet e Olimpiadës së vitit 2014 në Sochi.