Komitetit organizativ “Sochi-2014” i është dorëzuar çmimi për “Zhvillimin e projekteve dhe programit vullnetarë Sochi-2014”. Kjo ndodhi në Forumin Sportiv Global që zhvillohet në Barcelonë. Kështu është vlerësuar karakteri inovator i programit rus, që parashikon përzgjedhjen dhe përgatitjen e rreth 25 mijë vullnetarëve, të cilët mbi baza vullnetare do të përmbushin punë të ndryshme në Olimpiadën Dimërore.