Dimitri Medvediev mbërriti të enjten në mbrëmje në Abakan-kryeqytetin e Republikës Hakasia në Siberinë e Jugut. Ai vizitoi uzinën “RUSAL Sajanogorsk”. Pas inspektimit të ndërmarrjeve Medvediev bisedoi me bashkëpunëtorët inxhinierë dhe teknikë të zuinës, si dhe të hidrocentralit Sajano-Shushensk. Sot në Abakan do të organizohet mbledhja e peresidiumit të Këshillit Shtetëror, kushtuar zhvillimit të energjisë elektrike.