0Rusia dhe Afganistani shprehin preokupim serioz në lidhje me situatën e krijuar në Libi dhe Lindjen e Mesme. Për këtë deklaruan, sipas përfundimeve të takimit të zhvilluar në Kabul, Presidenti i Afganistanit Hamid Karzay dhe Sekretari i Këshillit të Sigurimit të Federatës Ruse Nikollai Patrushev. Sipas mendimit të tyre, problemet e rajonit duhen zgjidhur me mjete politike, në kuadër të mandatit të Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Karzay dhe Patrushev diskutuan disa probleme të bashkëpunimit dypalësh, ndër të tjera në sferën tekniko-ushtarake dhe sipas linjës së shërbimeve speciale. Delegacioni i Këshillit të Sigurimit të Federatës Ruse mbërriti në Kabul të enjten në mëngjes me një vizitë të posaçme njëditore.