NATO nuk do të veprojë në Libi pa mandatin përkatës të OKB-së, deklaroi në intervistën e vet dhënë kanalit televiziv britanik “Sky News” Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës së Atlantikut të Veriut Anders Fogh Rasmussen. Sipas fjalëve të tij, rezolutat vepruese të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Libinë nuk parashikojnë, bile nuk lejojnë përdorimin e forcës. Ai sqaroi, se për ndërhyrjen në Libi, në veçanti, për ndalimin e fluturimeve në hapësirën ajrore të saj, duhen plotësuar tre kushte: krijimi i situatës emergjente, vendimi i Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe mbështetja ndërkombëtare e veprimeve të NATO-s.