Për çështjen e heqjes së vizave Rusia është gati të shkojë edhe më tej në BE, deklaroi Sekretari për shtyp Dimitri Peskov në intervistën e vet dhënë për kanalin televiziv “Russia Today”. Sipas fjalëve të tij, regjimi i vizave pengon shumë bashkëveprimin midis biznesmenëve, studentëve, veprimtarëve në fushën e kulturës dhe qytetarëve të thjeshtë. Kjo nuk i përgjigjet përpjekjes së Rusisë dhe BE për ecjen drejt modernizimit të bashkëpunimit. Përveç kësaj, të gjitha vendeve  do tu mungojë fluksi i zakonshëm i turistëve dhe do të ndeshen me humbjen e parave. Peskov mendon, se “ka ardhur koha të hiqet këmba nga pedali i frenave”. “Përsiatjet mbi atë, se në territorin e BE-së nuk duhet të lejohet hyrja e kriminelëve, nuk qëndron fare, pasi ata lëvizin fare lirshëm nëpër Europë”.