Rusia është e interesuar për çmime mesatare të lëndëve energjetike , që pasqyrojnë vleftë reale, dhe nuk e konsideron të dobishme rritjen e çmimeve të naftës sipas lajmeve nga Lindja e Mesme, deklaroi Serkretari për shtyp i Kreut të qeverisë së Federatës Ruse Dimitri Peskov në eterin e kanalit televiziv “Russia Today”. Pasiguria e stabilitetit të furnizimit të naftës për shkak të protestave antiqeveritare në një sërë vendesh arabe solli në rritjen e çmimeve. “Çmimet shumë të larta nuk janë me leverdi për ekonominë e Rusisë, nuk ndihmojnë realizimin e planeve të modernizimit, në të kundërt”, u shpreh Peskov. Të mërkurën nafta e markës Brent u shit në nivelin 113 dollarë për fuçi.