Vëzhguesit nga Byroja e instrumenteve demokratikë dhe të drejtave të njeriut të OSBE-së mbërritën në Bjellorusi për monitorimin e seancave gjyqësore në lidhje me çështjen e trazirave masive në Minsk më 19 dhjetor. Aktualisht të akuzuar janë 42 veta, ndër të cilët ish kandidatët për president dhe qytetarët rusë Ivan Gaponov dhe Artiom Breus. Vëzhguesit e OSBE-së mund të jenë të pranishëm në proceset gjyqësore kundër rusëve, që do të rifillojnë më 10 mars.