Rusia do të furnizojë për reaktorin ndërkombëtar termobërthamor, që po ndërtohet në qytetin francez Kadashar pajisje prej më shumë se 100 milionë eurosh. Për ndërtimin e reaktorit marrin pjesë Rusia, BE, Kina, SHBA-s dhe disa vende të tjera. Marrëveshja për ndërtimin e  reaktorit ndërkombëtar termobërthamor u nënshkrua në vitin 2006. Vendet e Europës financojnë rreth 50 % të projekteve, Rusia 10 % nga e gjithë shuma e përgjithshme, që do të investohen në formën e pajisjeve të teknologjive të larta.