BE, si ndërmjetës në dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës, mund të ftojë për negociata përfaqësuesit e Rusisë, NATO dhe administratës së OKB-së në Kosovë. Negociatat midis Serbisë dhe krahinës së Kosovës, e cila u vetëshpall e pavarur nga Beogradi në vitin 2008, filluan në Bruksel të martën në mbrëmje. Diskutimet i kushtohen zgjidhjes së problemeve të përditshme të shtetasve dhe nuk kanë të bëjnë me statusin e Kosovës. Takimi i parë nuk solli rezultate, dialogu do të rifillojë sot.