Dimitri Medvediev do të takohet sot në rezidencën jashtë Moske në Gorkah me Nënpresidentin e SHBA-s Joseph  Biden. Temat kryesore të takimit do të jenë hyrja e Rusisë në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT), bashkëveprimi për Mbrojtjen Antiraket (MAR), zgjerimi i përfundimeve të “riformatimit” në marrëdhënit dypalëshe, situata në Lindjen e Mesme dhe në Aftrikën e Veriut. Gjysmën e parë të ditës Nënpresidenti i SHBA-s ka planifikuar të bëjë një vizitë në Qendrën “Skolkovo”, ku do të organizohet takimi me përfaqësuesit e biznesit.