Trupat e liderit libanez Muamar Gaddafi rifilluan sulmin e vet në qytetin Ez-Zauia, që ndodhet 50 km larg Tripolit. Tanket kanë thyer mbrojtjen e kryengritësve, hynë në rrugët e qytetit dhe filluan të godasin sheshin qendror dhe shtëpitë e banimit. Numri i viktimave midis banorëve paqësorë po rritet me shpejtësi.