Autoritetet e Egjiptit synojnë të riformojnë shërbimin e sigurimit të shtetit, deklaruan në MBP të Egjiptit. Bashkëpunëtorët e shërbimit të sigurimit të shtetit shfrytëzuan plotfuqishmëritë e larta, të cilat i lejuan ata të kontrollonin jetën e popullit, të ndërhynin në punët dhe marrëdhëniet personale të qytetarëve. Pas kryengritjes popullore dhe dorëheqjes së Mubarakut demonstruesit kërkuan të riformonin shërbimin e sigurimit të shtetit, si një nga elementet e regjimit të mëparshëm. Por MPB ra dakort vetëm për ristrukturimin e këtij organi.