Aktivitete përkujtimore do të zhvillohen gjatë fundjavës në SHBA-s me rastin e 65 vjetorit që nga dita e mbajtjes së fjalimit historik të Winston Churchillit në Fulton të shtetit Missouri, që shënoi fillimin e “luftës së ftohtë”. Me pjesëmarrjen e mysafirëve britanikë për festimin e përvjetorit në Westminster College të Fultonit, në muret e të cilit në 5 mars të vitit 1946 tingëlloi fjalimi i famshëm. Fjalimin në Fulton Cherchill e quajti më të rëndësishmin në karrierën e vet politike. Temë kryesore e fjalimit ishte domosdoshmëria e konsolidimit të “popujve anglishtfolës” për “ti bërë rezistencë tiranisë”, nën të cilën nënkuptohej Bashkimi Sovjetik dhe aleatët e tij.