Femrat politikane kryesojnë në rejtingun e reformancave në mjetet ruse të informimit masiv për vitin 2010, njoftoi agjencia informative Interfaks, e cila bëri një analizë publikimesh të rreth 4000 botimeve të ndryshme, gazeta, revista, agjenci informative dhe site Interneti për lajme. Kryeson rejtingun ish kryeministrja e Ukrainës Julia Timoshenko, e cila u përmend gjatë vitit të fundit 22 mijë herë. Në vend të dytë renditet Gvernatorja e Shën Peterburgut Valentina Matvienko, në vend të tretë Sekretarja amerikane e shtetit Hillary Clinton dhe Kancelarja gjermane Angela Merkel.