Në vitin 2010 rusët kryen një numur rekord udhëtimesh turistike jashtë shtetit gjatë 10 vjetëve, njoftuan në Bashkimin Turistik Rus. Në dikaster vunë në dukje, se në vitin 2010 numri i përgjithshëm i udhëtimeve të rusëve jashtë shtetit u rrit me 1/3 në krahasim me vitin 2009. Sipas të dhënave të Bashkimit të Industrisë së Turizmit lider për vizitat e turistëve rusë u bënë Meksika, Tajlanda, Portugalia, Kuba, Republika Domenikane, Vietnami dhe Maroku. Më rrallë rusët kanë preferuar udhëtimet në Singapor dhe Norvegji.