Aksione të mëdha proteste organizuan banorët e ishullit Kretë në lidhje me lajmin për transferimin e njësive të Forcave Ushtarako-Detare të SHBA-s në bazën detare vendase për shkak të ngjarjeve të ditëve të fundit në Libi, njofton kanali televiziv “Rosia-24”. Protestuesit i bënë thirrje pushtetit të mos e ndihmojnë Uashingtonin dhe urgjentisht ta pastrojnë bazën nga prania e ushtarakëve amerikanë. Të premten në ishull mbërriti anija desante luftarake “Ponce” dhe helikopretmbajtësja “Kearsarge”, në të cilat ndodhen përafërsisht 4 mijë marinsa dhe 80 helikopterë. Gjithashtu të premten Presidenti i SHBA-s Barack Obama deklaroi përsëri për mundësitë e ndërhyrjes ushtarake në Libi.