Rusia është e gatshme të dalë sëbashku me BE dhe SHBA-s si grante e deklaratave për antiagresion, të cilat u bënë nga presidentët e Gjeorgjisë, Abkhazisë dhe Osetisë së Jugut, njoftoi për agjencinë informative RIA Lajmet nga Gjeneva Zëvendës kreu i MPJ të Rusisë Grigori Karasin. Me deklaratat për mosagresion presidentët e Gjeorgjisë dhe dy republikave të pavarura dolën në Parlamentin Europian në dhjetor. Regjimi për mospërdorimin e forcës është temë kyçe e diskutimeve ndërkombëtare për sigurimin në Transkaukazi. Ato zhvillohen rregullisht pas agresionit të Gjeorgjisë kundër Osetisë së Jugut në gusht të vitit 2008.