Negociatat e para midis autoriteteve kosovare dhe serbe do të zhvillohen më 8-9 mars. Për këtë korrespondentit të Agjencisë ITAR-TASS i njoftuan sot në qeverinë e Serbisë. Interesat e Beorgadit në to do ti përfaqësojë Drejtori politik i Ministrisë së Punëve të Jashtme Bork Stefanoviç, kurse ato të Prishtinës - Zëvendësja e Kreut të qeverisë kosovare Edita Tahiri. Në rolin e ndërmjetësit do të dalë në to Ndihmësi i përfaqësuesit të BE për punët e jashtme dhe politikën e sigurisë Robert Cooper. Pritet që SHBA në këto negociata të përfaqësohen nga ndihmësi i sekretares amerikane të shtetit Thomas Countryman. Në qeverinë serbe vunë në dukje, se në radhë të parë, palët do të diskutojnë “çështje të ndryshme teknike, në veçanti, krijimin e pikave doganore dhe pikave të lejim-kalimit, komunikimin ajror” si dhe do të prekin problemet që kanë të bëjnë me jetën e pakicës serbe në Kosovë. Çështja e pavarësisë së republikës së vetëshpallur planifikohet të preket vetëm në fazat e mëvonshme të dialogut.