Kryeministri i ri i Egjitit Isam Sharaf i kërkoi “bekimin” e vet revolucionit. Gjatë fjalës së marrë në sheshin Tahrir të Kairos ai deklaroi, se vetëm mbështetja e njerëzve do ta bëjë punën e tij legjitime. Paraardhësi i tij Ahmed Mohamed Shafik u detyrua të japë dorëheqjen nën presionin e demonstratave masive shumëditore të protestës. Kryetari i ri i qeverisë u shpreh për krijimin e Këshillit presidencial me qëllim të drejtimit të Egjiptit në periudhën kalimtare, zhvillimin e reformës në MPB, lirimin e të burgosurve politikë dhe anulimin e gjendjes së jashtëzakonshme në vend.